Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT)

Een praktische training in het omgaan met gevoelens en gewoonten

Mindfulness is een unieke combinatie van westerse psychologie en oosterse meditatie. Het leert u aanwezig en voller in het leven van elk moment te staan. Het leert om vanuit innerlijke vrijheid, rust en wijsheid, bewuste keuzes te maken en gerichte actie te ondernemen.

In de aandachtstraining oefenen we op een praktische manier hoe om te gaan met stress, angst, somberheid, vermoeidheid en (chronische) lichamelijke of ondefinieerbare klachten.
We leren een aandachtsvolle houding te ontwikkelen om meer in het hier en nu en in ons lichaam te zijn.
Door eenvoudige, actieve en bewuste oefeningen nemen we onze eigen gewoontepatronen, gevoelens en gedrag waar en leren we hoe deze te veranderen zijn.

Deze training is bedoeld ter ondersteuning van bestaande coachings- en behandeltrajecten. Nieuwe cliënten moeten daarom rekening houden met nog een aantal individuele gesprekken in het kader van kennismaking en om te bepalen of de training (op dit moment) zinvol is. Voor de tariefstelling hiervan wordt verwezen naar de betreffende pagina elders op de website.

Praktische informatie: 
De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur . De groep bestaat uit 4-6 deelnemers.

Locatie: Praktijk FROHN PSAZ
Vlissingsesingel 38 te Middelburg
Trainer: Fransje Frohn
Trainingsdag: in overleg te bepalen (voorkeur maandagavond 19.15 – 21.15 u. of vrijdagochtend van 9.30 – 11.30 u)
Aanmelding: bij Fransje Frohn zie in menu onder ‘aanmelden’
Kosten: € 440,- incl. uitgebreide werkmap, cd’s en incl. 21% btw in bepaalde gevallen kan sprake zijn van gedeeltelijke  vergoeding door de ziektekostenverzekering
Aanvangsdatum: oktober 2017 – vervolgplanning in overleg (twee- à driewekelijkse frequentie)